آموزش

راهنمای خرید مودم

راهنمای خرید مودم

      راهنمای خرید مودم خوب و مناسب

برای اینکه بتونیم به اینترنتی که حالا دیگه از نون شبم واجب‌تره که نه!! ولی تو زندگی الانمون خیلی اهمیت داره و عجیب خودشو تو دل زندگیامون جا کرده متصل بشیم، به چندتا امکان و وسیله نیاز داریم. یکی از اون‌ها مودمِ. بله میدونم که می‌دونستید D: اما اینم می‌دونید که شما به چجور مودمی برای یه اتصال پایدار و پرسرعت به اینترنت نیاز دارید؟ ممکنه یه سری اطلاعات کلی داشته باشید اما برای اینکه دقیقا مودمی که مورد نیازتونه‌رو پیدا کنید، احتیاج به یه راهنمای خیلی خوب برای خرید مودم و شناخت انواع مودم ها دارید. تو این بخش از مقالات سایت ژوپیتل باهم نکاتی‌رو یاد می‌گیریم که بهمون کمک کنه تا مناسب‌ترین و بهترین مودم رو از هر لحاظ برای دسترسی به اینترنت تهیه کنیم. پس این مقاله: ” راهنمای خرید مودم خوب و مناسب “.

مودم چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

بیاین اصلا اول این وسیله‌رو بیشتر بشناسیم و ببینیم دقیقا کارش چیه؟

مودم وسیله‌ایه که ارتباط شمارو با دنیای بزرگ اینترنت برقرار می‌کنه. یا درواقع باعث میشه سیستم رایانه‌ای شما یا هر دستگاه دیگه‌ای مثل مثلا روتر به اینترنت متصل بشن. حالا چطوری؟ اینطوری که سیگنال‌های آنالوگ ارسال شده از خط تلفن ثابت یا سیگنال‌های رادیویی‌رو در مودم‌های بی‌ سیم، به داده‌های دیجیتالی (1 و 0) قابل نمایش در رایانه‌ها و برعکس تبدیل می‌کنه. اگه به اسمش هم دقت کنیم، به همین موضوع اشاره داره: کلمه Modem در حقیقت مخفف “Modulator Demodulator” هست.

هرکدوم از انواع مودم ها به روش‌های متفاوتی داده‌هارو دریافت می‌کنن. مثلا از طریق فیبرنوری، امواج رادیویی که گفتم براتون تو کدوم مدل از انواع مودم استفاده میشه، خط تلفن و کابل‌های کواکسیال. دریافت داده از هر کدوم از این راه‌های ارتباطی، مودم خاص خودش‌رو می‌خواد که راهنمای خرید مودم قراره راجع به این موضوع هم صحبت کنه.

راهنمای خرید مودم

تفاوت مودم و روتر چیست؟

اسم روتر این روزا خیلی کنار مودم میاد. شاید فکر کنید این دو تا درواقع یک کار رو انجام می‌دن. اما روتر درواقع دستگاهی هست که بسته‌های داده‌ای یا اطلاعاتی شبکه‌رو به مقصد می‌رسونه و این امکان‌رو هم فراهم می‌کنه که چند دستگاه باسیم و بی سیم، همزمان بتونن به اینترنت متصل باشن و اینترنت‌رو بین اون‌ها به اشتراک می‌ذاره. همچنین اجازه می‌ده که بدون اتصال به اینترنت هم با هم ارتباط برقرار کنن.

اگه شما هم توی خونه این امکان‌رو دارید، یعنی مودم شما یه مودم و روتره. الان دیگه اکثر دستگاه‌های مودم، مودم روتر هستن و در حقیقت کار دو وسیله‌رو یک دستگاه انجام می‌ده. البته این موضوع بیشتر درباره‌ی مودم‌ های خانگی صدق می‌کنه. تو شرکت‌ها و ادارات بزرگ، این دو وسیله به صورت دوتا دستگاه جدا از هم هستن که از طریق اتصالات دیگه‌ای به هم متصل میشن.

روتر کاربردای خیلی زیادی داره و دسترسی‌های قابل توجهی‌رو هم در اختیار شما می‌ذاره. برای اینکه بیشتر با روتر آشنا بشید می‌تونید برید به این آدرس: روتر چیست و چه کاربردهایی دارد؟

انواع مودم

مقاله راهنمای خرید مودم رو با معرفی انواع مودم ها دنبال کنید که شناخت اون‌ها کمک بزرگی تو انتخاب بهترین و مناسب‌ترین مودم برای شماست. اگه خیلی کلی بخوایم مودم‌هارو دسته‌بندی کنیم، به سه دسته میشه تقسیمشون کرد:

  • مودم های داخلی:
    این نوع از انواع مودم ها به شکل یه تراشه‌ جدا روی دستگاه‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای نصب میشن. همونطور که از اسمشون هم مشخصه معمولا داخل کیس روی یکی از اسلات‌ها قرار می‌گیرن و از همون اول روی دستگاه نصب هستن. تلفن همراه هوشمند شما هم یه مودم داخلی داره که توسط اپراتورهای تلفن همراه، به اینترنت متصل میشه.
    مودم های داخلی به لحاظ هزینه، به صرفه‌تر از مودم های خارجی‌ ان اما خیلی هم اختلاف قیمت ندارن.
  • مودم های خارجی:
    این مودم‌ها نسبت به مودم های داخلی نصب و راه‌اندازی راحت‌تری دارن. چون کاملا مستقل از دستگاه‌ها هستن و نیاز نیست درون کیس یا داخل سیستمی قرار بگیرن یا متصل بشن. مودم های خارجی از طریق کابل یا اتصال وای‌فای به رایانه متصل می‌شن و با یه کابل هم از خط تلفن به سوکتی که در مودم تعبیه شده، اتصال پیدا می‌کنن.
    شما خیلی راحت می‌تونید امنیت مودم وایرلستون‌رو ارتقاء بدین و وقتی هم نیازی به اینترنت نداشتین، مودم‌رو خاموش کنین. با ‌LED ها و نشان‌هایی هم که روی مودم می‌بینین، به راحتی می‌تونین وضعیت اتصال به اینترنتتون‌رو بررسی کنین.
  • pc card:
    این مدل از انواع مودم ها درواقع برای لپ تاپ ها به کار برده می‌شن. از نظر ظاهری هم تقریبا ابعاد یه کارت اعتباری‌رو دارن و داخل اسلات PC Card در نوت‌بوک‌ها یا رایانه‌های دستی قرار می‌گیرن. می‌تونید وقتی نیازی به مودم نداشتید PC Card‌رو جدا کنید. چون این کارت انرژی الکتریکی موردنیازشو از دستگاهی که بهش متصله تامین می‌کنه. در نتیجه طول عمر باتری دستگاه‌رو هم کم می‌کنه.

انواع مودم

راهنمای خرید انواع مودم با توجه به نوع اتصال

1- مودم سیمی:

مودم سیمی از طریق کابل و اتصال سیمی دسترسی به اینترنت‌رو برای شما فراهم می‌کنه. این مودم مجهز به درگاه USB، LAN و یا هردوی این‌هاست اما معمولا اکثر مودم‌های جدید درگاه LAN رو دارن. یکی از مشکلات مودم سیمی اینه که چون فقط مجهز به یک درگاه هست، بنابراین تنها یک دستگاه هم می‌تونه از طریق اون به اینترنت متصل بشه. به خاطر محدودیتی که داره الان دیگه این مدل خیلی مورد استفاده قرار نمی‌گیره.

2- مودم بی سیم:

این مودم هم به وسیله‌ی کابل، امکان دسترسی به اینترنت‌رو فراهم می‌کنه اما با این تفاوت که مودم بی‌سیم می‌تونه از طریق اتصال وای‌فای اینترنت‌رو بین دستگاه‌های مختلف مجهز به وای‌فای به اشتراک بذاره. دستگاه‌هایی مثل تلفن‌های همراه هوشمند، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و رایانه‌هایی که می‌تونن امواج وای‌فای‌رو بگیرن و به مودم متصل شن. احتمال هک شدن وای فای هم از مشکلات این مدل از انوع مودم هاست.

3- مودم بی سیم و باسیم:

یه کم قبل‌تر اگه تا اینجای مقاله‌رو با دقت خونده باشین، بهتون گفتم که الان اکثر دستگاه‌های مودم خانگی، مودم روتر هستن. یعنی تقریبا دیگه بیشتر مودم‌های جدید هم از اتصال سیمی و هم بی‌سیم پشتیبانی می‌کنن. مثلا شما می‌تونین با درگاه‌های LAN که معمولا پشت مودم‌روترها تعبیه شده از طریق اتصال سیمی با رایانه شخصیتون به اینترنت متصل بشین و یه اتصال پرسرعت و پایدار رو تجربه کنین. از طرفی هم دستگاه‌های دیگه مثل گوشی و تبلت همزمان با اتصال بی‌سیم یا وایرلس به شبکه اینترنت متصل بشن.

مودم سیمی و بی سیم از انواع مودم ها

انواع رایج تر مودم ها از نظر نوع اتصال

1- مودم های ADSL: 

مودم های ADSL که از پر استفاده‌ترین مودم‌های بازار هم هستن، می‌تونن هم به صورت بی‌سیم و هم باسیم انتقال داده‌رو انجام بدن و دسترسی به اینترنت‌رو در اختیار شما بذارن. برندهای D-Link و TP-Link دو تا از معروف‌ترین برندها تو این حوزه هستن که پرفروش‌ترین مودم های ADSL رو به خودشون اختصاص دادن. برای خرید و به دست آوردن اطلاعات بیشتر، اینجا بهترین مودم های ADSL زیر یک میلیون ” می‌تونید با چندتا از بهترین‌ مودم های ADSL که تو سایت ژوپیتل هم موجودن آشنا بشین.

2- مودم های VDSL:

مودم های VDSL از طریق فیبر نوری انتقال داده انجام می‌دن و این فناوری سرعت اتصال و پهنای باند شبکه بسیار بالایی‌رو داره. اما این مدل از انواع مودم ها تو همه جای کشور ما پشتیبانی نمیشن. پس باید حین خرید یه مودم با این ویژگی، خوب تحقیق کنید تا از امکان استفاده از این مودم در محل زندگیتون اطمینان پیدا کنید. این مقاله تفاوت مودم ADSL و VDSL کدام است؟می‌تونه بیشتر بهتون تو انتخاب این دو مدل کمک کنه.

3- مودم روتر WiMAX:

فناوری وایمکس ( WiMAX ) اولین فناوری بود که اینترنت‌رو بدون نیاز به خط تلفن و از طریق سیم‌کارت در اختیار کاربرها گذاشت. اولین و بزرگ‌ترین شرکتی هم که تو ایران این فناوری‌رو ارائه داد مبین نت و بعد هم ایرانسل بود. اما با پیشرفت اینترنت 4G و هزینه بالایی که فناوری وایمکس داشت، این شرکت‌ها هم دست از فعالیت تو این زمینه برداشتن و مودم‌های وایمکس‌رو با TD-LTE عوض کردن. این فناوری از پهنای باند 30 تا 40 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کرد.

+ و در ادامه

4- مودم 3G/4G LTE:

اینترنت LTE 3G – 4G هم به صورت بی‌سیم و توسط مودم های 3G و 4G به وسیله سرویس‌دهی تلفن همراه ارائه می‌شه. فرقی که بین این دو نسل وجود داره تو سرعت و پهنای باندشون هست. فناوری 4G/LTE نسخه‌های مختلفی داره که مقدار پهنای هرکدوم متفاوته. اپراتورهای ارائه‌دهنده‌ی خدمات تلفن همراه با قرار دادن ایستگاه‌های فرستنده‌ امواج (BTS)، شرایط لازم‌رو برای ارائه‌ی اینترنت 3G و 4G فراهم می‌کنن.

5- مودم TD-LTE:

فناوری TD-LTE آخرین نسل از اینترنت ثابت محسوب میشه و اینترنت‌رو به صورت بی سیم در اختیار شما می‌ذاره. مودم TD-LTE هم مثل مودم LTE هست اما نسخه ثابت این فناوری‌رو ارائه می‌ده. فناوری TD-LTE شبیه وایمکسِ اما دسترسی به اینترنت‌رو با سرعت بیشتری فراهم می‌کنه و مراکز مخابراتی اون محدودیت ظرفیت ندارن. برای استفاده از فناوری TD-LTE باید از مودم‌های مخصوص TD-LTE هم استفاده کنید.

مودم های TD-LTE به دو شکل وجود دارن: 1- مودم‌هایی که از طریق آداپتور و برق شهری کار می‌کنن و باید به پریز برق متصل شن. 2- مودم‌هایی که توسط باتری کار می‌کنن، قابل حمل هستن و احتیاجی هم به سیم تلفن ندارن. برای آشنایی بیشتر با این مدل از مودم‌ها می‌تونید مقاله آشنایی با مودم های سیم کارتی ثابت تا 2 میلیون تومانرو مطالعه کنید.

مودم چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

انتظارات شما از یک مودم خوب

خب حالا که با مودم، نحوه کار، وظیفه و انواع مختلف مودم ها آشنا شدین، باید ببینین مودمی که مورد نیاز شماست چه ویژگی‌هایی داره؟ یا به عبارت دیگه چه انتظاری از یه مودم خوب دارین؟ در ادامه مقاله راهنمای خرید مودم نکته‌هایی که باید برای خرید مودم بهش توجه کنید رو با هم بررسی می‌کنیم.

  1. نوع فناوری برای برقرار ارتباط (پشتیبانی از ADSL ،VDSL یا هردو)
  2. سرعت مودم (سرعت به عوامل مختلفی بستگی داره: کیفیت کابل‌های تلفن، کیفیت پوشش‌دهی و آنتن‌دهی اپراتورهای اینترنت تلفن‌همراه، بسته‌های پیشنهادی شرکت ارائه‌دهنده خدمات، تعداد کاربران و استفاده همزمان اون‌ها از اتصال اینترنت‌ و …)
  3. پهنای باند
  4. امنیت مودم
  5. پشتیبانی از فناوری وایرلس
  6. تعداد آنتن وای‌فای
  7. تعداد درگاه‌های Ethernet و اتصال از طریق کابل (اتصال چند دستگاه به صورت سیمی به اینترنت از طریق این درگاه‌ها)
  8. برند و شرکت تولیدکننده مودم
  9. قابلیت‌های خاصی مثل پشتیبانی از Caller ID و یا USB (با وجود USB: با اتصال هارد اکسترنال یا فلش می‌تونید فایل‌هایی رو دانلود و ذخیره کنید. Caller ID: با اتصال همزمان مودم به خط تلفن، امکان مشاهده و ذخیره اطلاعات تماس‌رو روی رایانه دارید.)
  10. گارانتی محصول و خدمات پس از فروش

سعیم بر این بود که با خوندن مقاله راهنمای خرید مودم بتونید با شناختی که از مودم‌ها به دست میارید، راحت‌تر نیازها و انتظاراتتون برای خرید یه مودم خوب و کاربردی‌رو تشخیص بدید و مودم متناسب با نیاز و شرایطتون تهیه کنید تا بعدا مجبور به هزینه کردن مجدد نشید. به امید اینکه محتوای این مقاله کمکتون کرده باشه. راستی پیشنهاد می‌کنم بخش وبلاگ ژوپیتل رو ابدا از دست ندید D; لحظه‌هاتون خوش.

دیدگاهتان را بنویسید