آموزش

عوامل موثر بر افزایش سرعت اینترنت مودم

عوامل و راهکارهایی برای افزایش سرعت اینترنت

سرعت اینترنت مودم به چه عواملی بستگی دارد؟

عوامل موثر بر افزایش سرعت اینترنت مودم رو میشه به عوامل نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و … تقسیم کرد. با بررسی این موارد و توضیحاتی که در ادامه براتون میگم، می‌تونید به افزایش سرعت اینترنت خونه یا محل کارتون کمک کنید. بعضی از این نکات، موارد ساده‌ای هستن که ممکنه راجع‌بهشون اطلاعاتی نداشته باشید و یا بهشون توجه نکرده باشید و همین‌ها بشن از دلایل کندی سرعت اینترنت شما. در نتیجه وقتی می‌خواید یه ویدئو هرچند کوتاه، موسیقی یا فایل دانلود کنید، یا حتی سایتی‌رو برای خوندن مطلبی باز کنید، اونقدر زمان‌بر باشه که یا تا پایان دانلود فقط حرص بخورید، یا بی‌خیال بشید و صفحه‌رو ببندید.

تازه از اون وقتی که دلتون می‌خواد مودمو به آغوش گرم دیوار بسپرید چیزی نمی‌گم!! D:

موارد زیادی می‌تونن باعث بشن تا سرعت اینترنت و وای فای مودم کاهش پیدا کنه. در ادامه اول این موارد رو براتون توضیح میدم، بعد هم می‌ریم سراغ عوامل و راهکارهایی برای افزایش سرعت اینترنت مودم.

دلایل کندی سرعت اینترنت

عوامل موثر بر کندی و کاهش سرعت اینترنت مودم

  1. همونطور که گفتم علت پایین بودن سرعت اینترنت یا وای فای مودم به موارد مختلفی بستگی داره. اما اول این موارد که معمولا متداول‌تر هستند رو بررسی کنید:
    »»»»» به کار گرفتن سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای قدیمی
    »»»» سرعت کم اینترنت از سمت ISP (شرکت ارائه‌دهنده خدمات اینترنت)
    »»» اتصال تعداد زیادی از دستگاه‌ها مثل تلفن‌همراه، رایانه‌، لپ‌تاپ، تبلت و … به شبکه اینترنت
    »» برخورد و تداخل سیگنال‌‌های مختلف و وجود نویز (تلفن‌های بی‌سیم، مایکرویو، رادیوها، وجود یه شبکه وای فای دیگه)
    » دانلودها و آپلودهای زیاد و پشت سرهم و فعالیت‌های سنگین آنلاین دستگاه‌ها مثل برقراری تماس‌های تصویری(اشغال پهنای باند با فعالیت‌های سنگین همزمان)
  2. بررسی سرعت اینترنت:
    با مراجعه به سایت Speedtest.net می‌تونید سرعت اینترنت خودتونو آزمایش و امتحان کنید. نتیجه‌ای که تو این سایت برای شما نمایش داده میشه‌رو با اشتراکی که براش هزینه پرداخت کردید، مقایسه کنید. اگه سرعتی که اینترنت شما ازش برخورداره با سرعتی که از شرکت ارائه دهنده اینترنت خریداری کردید، نزدیک به هم هستن، بنابراین مشکل از ارائه دهنده خدمات نیست. اما اگه پایین‌‌تر از حدی بود که باید باشه، با پشتیبانی خدمات اینترنتتون تماس بگیرید تا مشکل‌رو حل کنن.بررسی سرعت اینترنت
  3. فاصله دستگاه‌ها ( رایانه، تلفن همراه و …) با مودم یا روتر:
    اگه اتصال شما به اینترنت از طریق یه مودم روتر وای فای هست، مسلما با افزایش فاصله از اون، سرعت اینترنت و بازدهی پایین میاد. بنابراین یکی از عوامل تاثیرگذار بر افزایش عملکرد اینترنت وای فای، اینه که تا حد امکان به مودم روتر نزدیک باشید. ضمنا دمای محیط هم نباید به حدی بالا باشه که مودم یا دستگاه‌های متصل به اون داغ کنن.

    و همچنین

  4. موانع سخت موجود در محیط:
    موانع و اجسامی مثل دیوارهای عمیق، اجسام فلزی سخت، مبلمان‌ها یا یخچال و … می‌تونن سیگنال‌های وای فای رو مسدود کنن و روی قدرت اتصال وای فای تاثیرگذار هستن. مثلا سیگنال‌های وای فای مودم‌هایی که قدرت فرکانسشون روی 5 گیگاهرتز تنظیم شده، تو محیطی با موانع زیاد دچار مشکل می‌شن. چون فرکانس‌های بالا، توانایی عبور از موانع سخت‌رو ندارن. پس یه خط دید خوب بین مودم روتر و رایانه یا بقیه دستگاه‌ها ایجاد و محل مناسبی‌رو برای قرارگیری مودم انتخاب کنید.
  5. وجود بدافزارها و ویروس‌ها:
    اگه رایانه به این موارد آلوده باشه، ممکنه در اتصال به اینترنت دچار اختلال بشه. بنابراین اسکن و ویروس‌کشی رایانه باعث میشه این بدافزارها و برنامه‌های مخرب از بین برن و سرعت دسترسی به اینترنت بهبود پیدا کنه.
  6. توانایی و قدرت مودم روترها:
    مودم روترها هرکدوم با توان و ظرفیت‌های مختلفی طراحی شدن. بنابراین باید طبق شرایط محیطی و انتظاراتی که از مودم دارید، این دستگاه‌رو تهیه کنید تا بتونه به خوبی از پس انتظارات شما بربیاد. درضمن مودم‌های قدیمی هم نمی‌تونن امکانات و دسترسی به سرعت بالایی‌رو برای شما فراهم کنن. اگه قصد دارید مودم جدیدی‌ بخرید می‌تونید از طریق این مقاله راهنمای خرید مودماطلاعات خوبی به دست بیارید که قطعا کمکتون می‌کنه.

چگونه سرعت اینترنت مودم را افزایش دهیم؟

تو این بخش عوامل و راهکارهایی که برای افزایش سرعت اینترنت مودم وجود دارن‌رو به دو دسته سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تقسیم می‌کنیم:

عوامل افزایش سرعت اینترنت

به لحاظ سخت افزاری

1- استفاده از اتصال کابلی یا اترنت به جای اتصال WI-FI:

معمولا همه رایانه‌ها می‌تونن از طریق کابل اترنت (Ethernet) به مودم روتر متصل بشن. اینطوری مدت زمانی که طول می‌کشه تا رایانه سیگنال خروجی مودم‌رو دریافت کنه، این وسط کمتر یا حذف میشه. اگه رایانه شما Mac هست، به آداپتور اترنت به USB-C نیاز دارید.

2- تهیه‌‌ی آنتن‌هایی با دریافت قوی امواج:

یکی از دلایل کندی سرعت اینترنت می‌تونه آنتن‌های ضعیف یک مودم روتر باشه. برای همین شما می‌تونید آنتن‌های قوی‌تری با قدرت دریافت بالای امواج و سیگنال‌ها تهیه کنید.

تهیه آنتن‌هایی با دریافت قوی امواج برای افزایش سرعت اینترنت مودم

3- راه‌اندازی مجدد مودم روتر و دستگاه‌های متصل به اینترنت:

آسون‌ترین کاری که میشه انجام داد همینه D: ! خاموش و روشن کردن مودم روتر. یا اینکه چند دقیقه از برق جدا کنید. این کار باعث میشه تا حافظه داخلی روتر پاک و آزاد بشه و بتونه قدرت دوباره‌ای به دست بیاره. راه‌اندازی مجدد روتر همچنین باعث میشه تا خلوت‌ترین کانال Wi-Fi رو انتخاب کنه و بروزرسانی‌ها راحت‌تر انجام بشن. همینطور بهتره بقیه دستگاه‌های متصل به اینترنت‌رو هم یه بار خاموش و روشن کنید.

4- استفاده از دستگاه‌های افزایش‌دهنده قدرت وای فای:

از عوامل موثر در افزایش سرعت اینترنت مودم وای فای ، تهیه دستگاه‌هایی هست که سیگنال‌های Wi-Fi رو دریافت و بعد از تقویت، مجددا ارسال می‌کنن. از جمله این دستگاه‌ها میشه به تکرارگر یا ریپیتر(Repeater) اشاره کرد. این دستگاه علاوه بر تقویت سیگنال‌ها باعث میشه جاهایی که به خوبی به امواج وای فای دسترسی ندارید، بتونید وای فای رو دریافت کنید.

استفاده از دستگاه‌های افزایش‌دهنده قدرت وای فای

به لحاظ نرم افزاری

1- بروزرسانی مودم روتر، رایانه و دستگاه‌های متصل به اینترنت:

وقتی روتر و دستگاه‌هایی مثل رایانه، تبلت، تلفن‌همراه‌رو بروزرسانی کنید و به جدیدترین نسخه سیستم‌عامل‌ها ارتقاء بدید، هم از امنیت بالایی برخوردار میشن و هم به افزایش سرعت اینترنت کمک می‌کنه. چون بدافزارها به راحتی می‌تونن از ضعف مودم روتر برای اشغال پهنای باند استفاده کنن. وقتی روتر بروزرسانی میشه علاوه بر داشتن عملکرد بهتر، می‌تونه از خیلی از حملات اینترنتی هم جلوگیری کنه.

2- بروزرسانی مرورگر اینترنت:

یکی دیگه از دلایل کندی سرعت اینترنت می‌تونه استفاده از مرورگرهای قدیمی باشه. چون مرورگرهای قدیمی باعث کاهش سرعت بارگذاری صفحات وب، فیلم و … می‌شن.
درضمن استفاده از مرورگرهایی مثل Chrome که از کم‌ترین میزان حافظه استفاده می‌کنن و Firefox که بهتون امکان نصب افزونه‌های مسدودکننده تبلیغات‌رو میدن هم تاثیرگذاره. مرورگر Opera Turbo هم که به طور ویژه برای اینترنت‌های کم‌سرعت طراحی شده.

3- تغییر فرکانس به 5 گیگاهرتز:

باند فرکانسی 5 گیگاهرتز در مودم‌ها، نسبت به 2.4 گیگاهرتز از ترافیک کمتری برخورداره و می‌تونه حجم زیادی از داده‌هارو تو زمان کوتاهی به اشتراک بذاره.

4- پاک کردن فایل‌های کش مرورگر:

از عوامل تاثیرگذار بر افزایش سرعت عملکرد اینترنت می‌تونیم به پاک کردن کش مرورگر اشاره کنیم. درسته که اطلاعات ذخیره شده تو کش اجازه میده تا صفحات وب‌سایت‌ها سریع‌تر بارگذاری بشن اما اگه حافظه پنهان وب‌سایت با اطلاعات ذخیره شده مرورگر منطبق نباشه، می‌تونه باعث ایجاد خطای اتصال بشه.

5- ایجاد تغییر در کانال‌های وای فای:

شبکه اینترنت از کانال‌های مختلفی بهره‌مند هست. اکثر کشورها از کانال‌های 1، 6، 11 و 14 برخوردارن که روترها در این کشورها معمولا روی کانال‌های 1 و 6 تنظیم می‌شن. اگه یه خط یا کانال شلوغ باشه، ترافیک اینترنتی رخ می‌ده. بنابراین بهتره که کانال خلوت‌تر رو پیدا و انتخاب کنید. برنامه‌ای مثل NetSpot می‌تونه برای این موضوع به شما کمک کنه.

ایجاد تغییر در کانال‌های وای فای

تغییر سرور DNS

گاهی تغییر سرور DNS روی عملکرد افزایش سرعت اینترنت تاثیر می‌ذاره. اگه سرور DNS پیش‌فرض شرکت ارائه‌دهنده خدمات اینترنت شما کند باشه، تغییر سرور DNS می‌تونه به بالا رفتن سرعت اتصال شما کمک کنه.

خب تو این مقاله از سری مقالات بخش وبلاگ سایت ژوپیتل راجع به عوامل موثر بر افزایش سرعت اینترنت مودم، دلایل کندی سرعت اینترنت و همچنین راهکارهایی که بهتون برای بالا بردن سرعت کمک کنه، صحبت کردیم. سعی شد تا مهم‌ترین و کاربردی‌ترین موارد براتون توضیح داده بشه. امیدوارم این محتوا بتونه بهتون کمک کنه. لحظه‌هاتون خوش D:

دیدگاهتان را بنویسید