تفاوت Access Point و Repeater در تنظیمات روتر بی سیم
تفاوت حالت اکسس پوینت ( Access Point ) و ریپیتر ( Repeater ) در تنظیمات روتر وایرلس یا بی سیم، شد موضوع این مقاله از سری مقالات بخش وبلاگ فروشگاه ژوپیتل. اگه مودم روتر یا روتر شما هم تو خونه یا محل کار آنتندهی ضعیفی داره، ارتباطتون با وایفای دچار قطع و وصلیه و یا سرعتش پایینه، تو این مقاله قراره با هم درباره راه حل این مشکلات و افزایش برد شبکه ی وای فای شما حرف بزنیم. پس حتما چند دقیقهرو به این محتوا اختصاص بدید.
این موضوعات دلایل متفاوتی دارن که قبل از خریدن یه روتر یا تقویتکننده جدید باید اونهارو در نظر بگیرید. ممکنه موانع مختلف باعث آنتندهی ضعیف یا قطع شدن اتصال وایفای باشن، که اگه امکانش وجود داشت باید این موانع حذف بشن. ممکنه هم موضوع مربوط به کندی اینترنت خط سیمکارت شما باشه. پس بهتره اول این موارد رو بررسی و برطرف کنید.
تقویت آنتن دهی و افزایش برد شبکه وای فای
⇐ اگه احتمالا برای تقویت آنتندهی و افزایش برد وای فای یا بالا بودن سرعت اینترنت تو نقاط مختلف خونه یا محل کار، سراغ یه روتر جدید بیسیم رفتین، توی تنظیمات اون باید دقت کنید تا بهترین استفادهرو ازش داشته باشید. این روتر بیسیم جدید، درواقع واسط بین مودم اصلی شما و دستگاههای گیرنده سیگنال مثل تلفن همراه یا رایانه و … هست؛ برای اینکه امواجرو از مودم اصلی دریافت کنه و با تقویت اون و قدرت بیشتر، مجددا ارسال کنه.
⇐ در بخش تنظیمات بعضی از مودمها و روترهای وایرلس دو حالت کاربردی به اسم Access Point و Repeater وجود داره. این دوتا حالت هردو برای تبدیل روتر به یک واسط با عملکرد کاربردی هستن. اما تفاوتهایی دارن که دونستن اونها بهتون کمک میکنه تا از هر حالت تو موقعیت درست و مناسب استفاده کنید و در نتیجه مشکلتون به بهترین شکل برطرف بشه.
تفاوت حالت Access Point و Repeater در چیست؟
»»»» با انتخاب حالت Access Point همونطور که از اسمش هم مشخصه، روتر به عنوان نقطه دسترسی یا نقطه اتصال شما به شبکه عمل میکنه.
»»»» و در حالت Repeater روتر به عنوان تقویتکنندهی امواج وایفای و توسعهدهندهی برد یا محدودهی پوشش شبکه (افزایش برد شبکه) انجام وظیفه میکنه.
کاربرد Access Point در شبکه
⇐ تو این حالت شما مثل قبل و به صورت مستقیم به اینترنت متصل نمیشید. بلکه از طریق روتری که به عنوان واسط به شبکه اضافه کردید، ارتباط شما با اینترنت برقرار میشه. حالا چطوری؟ به این نکته توجه کنید که وقتی بین مودم یا روتر اصلی و دستگاه روتر واسط، موانعی مثل دیوارهای عمیق و ضخیم و یا مانعهای سخت فلزی وجود داره، نمیشه روترِ واسط رو به شکل بیسیم به روترِ اصلی متصل کرد. چون طبیعتا با ضعف آنتندهی و پایین اومدن سرعت شبکه مواجه میشید.
⇐ پس بهترین کار اینه که به جای اتصال از طریق وایفای، روترِ اصلیرو با استفاده از کابل به روترِ واسط متصل کنید. بعد این امکانرو دارید که وای فای تلفنهمراه، تبلت، لپتاپ، رایانه و … رو روشن کنید و از طریق اتصال بیسیم به روترِ واسط متصل بشید. بنابراین تو این حالت شما توسط روترِ واسط که به شکل سیمی و از طریق کابل به روترِ اصلی اتصال پیدا کرده به اینترنت دسترسی پیدا کردید.
»»»» پس حالت Access Point زمانی انتخاب و استفاده میشه که میخواید محدودهی وایفای رو گسترش بدید و ارتباط بین شبکهی اصلی و روتری که نقش واسط رو داره از طریق کابل و به شکل سیمی ایجاد میشه. در حالیکه فاصله این دوتا از هم خیلی دور هم نیست ولی موانع مشکلساز وجود دارن.
کاربرد Repeater در شبکه
⇐ کاربرد Repeater رو که براتون توضیح بدم، کاملا متوجه تفاوت حالت Access Point و Repeater میشید. اونوقت میتونید مناسبترین حالترو با توجه به موقعیت انتخاب کنید. ممکنه تو ساختمون یه سری فضاهای دورتر باشن که برد شبکه یا آنتندهی مودم یا روتر اصلی ضعیف باشه و امواج وایفای این نقاط رو پوشش نده و آنتندهی خوبی وجود نداشته باشه. اگه برداشتن موانع امکانپذیر بود و حذف اونها مشکلرو حل کرد که خب احتیاجی به روتر ثالث یا واسط نیست.
⇐ در غیر اینصورت، تو این موقعیت هم میتونید یه روتر بیسیم تهیه و به عنوان واسط تو شبکه استفاده کنید. با این تفاوت که اینبار تو تنظیمات روتر وایرلس ، به جای Access Point، حالت Repeater رو انتخاب میکنید. این حالت بعد از دریافت امواج وایفای مودم یا روتر اصلی، اونهارو تقویت و مجددا با برد و قدرت بیشتر ارسال میکنه.
⇐ به این نکته خوب دقت کنید که تو این حالت ارتباط بین مودم یا روترِ اصلی و روترِ واسط به شکل بیسیم برقرار میشه. پس بهتره روترِ واسط جایی قرار بگیره که مانعی بین این دستگاهها نباشه یا حداقل موانع کمتری وجود داشته باشه. یعنی یه خط دید مستقیم بینشون ایجاد بشه. در اینصورت انتخاب خوب اینه که روترِ بیسیمِ واسط بین مودم یا روترِ اصلی و دستگاههایی مثل رایانه یا تلفن همراه قرار بگیره.
»»»» پس تو حالت تبدیل روتر به Repeater، روترِ واسط تبدیل به یه تقویتکنندهی امواج وایفای میشه که وظیفه افزایش برد شبکه و نقاط بیشتریرو پوشش میده. زمانی هم که شما با وایفای مشکل فاصله دارید از این حالت استفاده میکنید.
Access Point یا Repeater؟؟
⇐ با خوندن دقیق نکاتی که درباره تفاوت حالت Access Point و Repeater گفتم، الان دیگه میتونید این سوالو خیلی خوب جواب بدید.
»»»» اگه آنتندهی ضعیف به خاطر وجود موانعی که مثال زدم یعنی موانع ضخیم و سخت بود، حالت Access Point انتخاب درستیه. یعنی بهتره از ارتباط سیمی و کابلی بین مودم و روترِ اصلی و روترِ واسط استفاده کنید.
»»»» اما اگه آنتندهی ضعیف روترِ اصلی به خاطر وجود فاصلهی زیاد بود، انتخاب حالت Repeater گزینهی مناسبیه. یعنی بهتره از یه روترِ واسط از طریق اتصال بیسیم استفاده کنید.
تفاوت حالت Access Point و Repeater در تنظیمات روتر وایرلس فقط یکی از مقالات بخش وبلاگ ژوپیتل بود. کلی مقالات مفید و کاربردی دیگه تو این بخش وجود دارن که ممکنه هرکدوم یه علامت سوال تو ذهن شما باشن. این بخش سایتو از دست ندید D: لحظههاتون خوش.