VPS چیست؟ راهنمای کامل سرورهای خصوصی مجازی
با مقایسه هاست VPS و هاست اشتراکی، مشاهده می کنید که VPS گزینه ایمن و پایدارتری است که در آن فضای سرور اختصاصی ندارید.
هاست VPS معمولاً توسط مالکان وبسایت هایی انتخاب می شود که ترافیک متوسطی دارند که از محدودیت های بسته های هاست مشترک فراتر می رود اما هنوز به منابع سرور اختصاصی نیاز ندارند.
VPS چیست؟
VPS (سرور خصوصی مجازی) یک سرویس هاست است که از فناوری مجازی سازی برای ارائه منابع اختصاصی (خصوصی) در سروری با چندین کاربر استفاده می کند.
هاست VPS چگونه کار می کند؟
سرور رایانه ای است که هاست وب شما فایل ها و پایگاه های داده مورد نیاز برای وب سایت شما را در آن ذخیره می کند.
زمانی که یک بازدیدکننده بخواهد به وبسایت شما دسترسی پیدا کند، مرورگر او درخواستی را به سرور شما ارسال می کند و فایل های لازم را از طریق اینترنت منتقل می کند. هاست VPS یک سرور مجازی را در اختیار شما قرار می دهد که یک سرور فیزیکی را شبیه سازی می کند، اما در واقعیت، دستگاه بین چندین کاربر به اشتراک گذاشته می شود.
با استفاده از فناوری مجازی سازی، ارائه دهنده هاست شما یک لایه مجازی علاوه بر سیستم عامل (OS) سرور نصب می کند. این لایه سرور را به پارتیشن هایی تقسیم می کند و به هر کاربر اجازه می دهد سیستم عامل و نرم افزار خود را نصب کند.
بنابراین، سرور خصوصی مجازی (VPS) هم مجازی و هم خصوصی است چون شما کنترل کامل را دارید. در واقع، فناوری VPS شبیه ایجاد پارتیشنها در رایانه شخصی شماست که میخواهید بیش از یک سیستمعامل (مثل ویندوز و لینوکس) را بدون راهاندازی مجدد اجرا کنید.
اجرای VPS به شما امکان می دهد وبسایت خود را در یک محفظه ایمن با منابع تضمین شده ای (حافظه، فضای دیسک، هسته های CPU و…) راه اندازی کنید که نیازی به اشتراک گذاری آنها با سایر کاربران ندارید. با هاست VPS ، شما همان دسترسی در سطح ریشه را دارید که گویی یک سرور اختصاصی دارید، اما با هزینه بسیار کمتر.
همچنین بخوانید: VPN چیست؟
مقایسه VPS با انواع دیگر وب هاستینگ
انواع مختلف وب هاستینگ به شما امکان می دهد سطوح مختلف شخصی سازی را روی سرور خود انجام دهید. آنها تنها در قیمت، عملکرد (به عنوان مثال زمان بارگذاری صفحه)، و همچنین در دسترس بودن سرویس (به عنوان مثال زمان آپدیت) متفاوت هستند. در ادامه، می توانید در مورد نحوه مقایسه هاست VPS با سایر راه حل های هاستینگ را مطالعه کنید.
هاست اشتراکی
هاست اشتراکی راه حلی برای صاحبان وبسایت هایی است که سایت هایی با ترافیک کمتر دارند. این هاست، نقطه شروع اکثر مشاغل کوچک و وبلاگ نویسان است. حتی با بهترین پکیج هاست اشتراکی وب ، شما همان سرور فیزیکی را با تعدادی دیگر از کاربران شرکت هاست تقسیم می کنید.
شما منابع اختصاص داده شده به خود را دریافت نمی کنید، زیرا سایت شما بر روی همان سیستم عاملی اجرا می شود که دیگران نیز استفاده می کنند.
بنابراین، حافظه و قدرت محاسباتی سایت شما می تواند از نیازهای سایر کاربران خدمات استفاده کند. به عنوان مثال، اگر یک جهش ناگهانی ترافیک در وبسایتی که در همان سرور، هاست می شود وجود داشته باشد، ممکن است زمان بارگذاری صفحه شما افزایش یابد.
شما نمی توانید سیستم عامل و سایر نرم افزارهای سرور خود را نیز انتخاب کنید، زیرا همه کاربران از یک پیکربندی استفاده می کنند. در مجموع، این ارائه دهنده هاست شما است که از هر جنبه ای از محیط هاستینگ مشترک شما مراقبت می کند.
هاست ابری
با سرویسهای هاست ابری، شما از یک سرور واحد استفاده نمیکنید، بلکه از قالبی استفاده میکنید که در فضای ابری اجرا میشود. هر سرور در قالب یک نسخه به روز شده از وبسایت شما را ذخیره می کند. وقتی که یکی از سرورها بیش از حد مشغول است، قالب به طور خودکار ترافیک را به سروری هدایت می کند که کمتر مشغول است.
در نتیجه، هاست ابری بدون خرابی ارائه می شود، زیرا همیشه یک سرور در قالب وجود دارد که می تواند به درخواست های بازدیدکنندگان وبسایت شما پاسخ دهد.
هاست وردپرس
هاست وردپرس سرویسی است که به صورت انحصاری به صاحبان وبسایت وردپرس ارائه می شود. هاست وردپرس دارای چندین ویژگی مرتبط با وردپرس است که فقط در صورت مالکیت سایت وردپرس می توانید از آنها استفاده کنید، مانند نصب با یک کلیک، افزونه های از پیش نصب شده و… .
اگرچه امکان راهاندازی سایت وردپرس بر روی یک VPS نیز وجود دارد، اما نمیتوانید به سرورهای شخصی سازی شدهای که با وردپرس پیکربندی شدهاند دسترسی داشته باشید. با این حال، اگر هنوز VPS را برای سایت وردپرس خود انتخاب می کنید، می توانید محیط هاست خود را مطابق با نیازهای تجاری خود تنظیم و پیکربندی کنید.
مزایا و معایب VPS
هاست VPS می تواند یک راه حل ایده آل برای شما باشد. در ادامه می توانید مزایا و معایب اجرای سرور خصوصی مجازی را بخوانید:
مزایا:
-
سریعتر و قابل اعتمادتر از یک سرور هاست مشترک است.
-
از آنجایی که منابع سرور مثل حافظه یا قدرت پردازش تضمین شده است، حداقل نوسانات در منابع موجود وجود دارد.
-
مشکلات و افزایش ترافیک سایر کاربران سرور بر سایت شما تأثیر نمی گذارد.
-
شما می توانید دسترسی ابرکاربر (root) به سرور خود داشته باشید.
-
حریم خصوصی بهتری برای شما فراهم می شود، زیرا فایل ها و پایگاه داده های شما برای سایر کاربران سرور قفل شده است.
-
هاست VPS، یک سرویس قابل گسترش است. همانطور که وب سایت شما رشد می کند، می توانید به راحتی منابع سرور خود (RAM، CPU، فضای دیسک، پهنای باند و غیره) را ارتقا دهید.
معایب:
-
گرانتر از هاست اشتراکی است.
-
برای راه اندازی VPS به دانش فنی بیشتری نیاز دارید، اگرچه آموزش های زیادی به صورت آنلاین موجود است.
-
مدیریت سرور از نظر فنی دشوارتر از هاست های اشتراکی یا ابری است.
-
سرورهایی که به درستی پیکربندی نشده اند ممکن است منجر به آسیب پذیری های امنیتی شود.