دسته‌بندی نشده, معرفی

DNS چیست؟

DNS چیست؟

DNS یا Domain Name System، نام‌های دامنه قابل خواندن (مثل www.Jupitel.ir) را به آدرس‌های IP قابل خواندن توسط ماشین (مثلاً 192.0.2.44) ترجمه می‌کند.

همه رایانه‌های موجود در اینترنت، از تلفن هوشمند یا لپ‌تاپ شما گرفته تا سرورهایی که برای وب‌سایت‌های فروشگاه های بزرگ محتوا ارائه می‌کنند ، با استفاده از اعداد یکدیگر را پیدا کرده و با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. این اعداد به آدرس IP معروف هستند.

هر دستگاه متصل به اینترنت دارای یک آدرس IP منحصر به فرد است که سایر دستگاه ها برای یافتن دستگاه از آن استفاده می کنند. سرورهای DNS نیاز انسان را به حفظ آدرس‌های IP مانند 192.168.1.1 (در IPv4) یا آدرس‌های IP پیچیده‌تر الفبایی عددی جدیدتر مثل 2400:cb00:2048:1::c629:d7a2 (در IPv6) از بین می‌برند.

DNS چیست؟

 وقتی یک مرورگر وب را باز می‌کنید و به یک وب‌سایت می‌روید، لازم نیست شماره طولانی را به خاطر بسپارید و وارد کنید. در عوض، می‌توانید نام دامنه‌ای مانند example.com را وارد کنید و آن را در جای درست قرار دهید.  سیستم DNS اینترنت با مدیریت نقشه برداری بین نام ها و اعداد بسیار شبیه یک دفترچه تلفن عمل می کند.

افراد از طریق نام های دامنه مثل Jupitel.ir به اطلاعات آنلاین دسترسی دارند. همچنین مرورگرهای وب از طریق آدرس های پروتکل اینترنت (آدرسIP) تعامل دارند. DNS نام دامنه را به آدرس IP ترجمه می کند تا مرورگرها بتوانند منابع اینترنتی را بارگیری کنند.

سرورهای DNS درخواست‌ها را برای نام‌ها به آدرس‌های IP ترجمه می‌کنند و کنترل می‌کنند که وقتی کاربر نام دامنه را در مرورگر وب خود تایپ می‌کند به کدام سرور دسترسی پیدا کند. به این درخواست ها جستجو می گویند.

DNS چیست؟

سرور DNS چیست؟

سرور DNS کامپیوتری با پایگاه داده حاوی آدرس های IP عمومی مرتبط با نام وبسایت هایی است که یک آدرس IP به کاربران نشان می دهد. DNS مانند یک دفترچه تلفن برای اینترنت عمل می کند. وقتی که افراد نام دامنه مثل Yahoo.com را در نوار آدرس مرورگرهای وب تایپ می کنند، DNS آدرس IP مناسب را پیدا می کند.

آدرس IP سایت چیزی است که دستگاه را هدایت می کند تا به مکان صحیح برای دسترسی به داده های سایت برود. هنگامی که سرور DNS آدرس IP صحیح را پیدا کند، مرورگرها آدرس را می گیرند و از آن برای ارسال داده به سرورهای شبکه تحویل محتوا (CDN) یا سرورهای مبدا استفاده می کنند. پس از انجام این کار، اطلاعات موجود در وب سایت برای کاربر قابل دسترسی است.

سرور DNS فرآیند را با یافتن آدرس IP مربوطه برای URL یک وبسایت آغاز می کند.

DNS چیست؟

DNS چگونه کار می کند؟

در یک جستجوی معمولی DNS، آدرس URL تایپ شده توسط کاربر باید از چهار سرور عبور کند تا آدرس IP ارائه شود. این چهار سرور برای دریافت آدرس IP صحیح به کاربر با یکدیگر کار می کنند و شامل موارد زیر می شوند:

DNS recursor

 DNS Recursor، درخواست را از سرویس گیرنده DNS دریافت می کند. سپس با دیگر سرورهای DNS ارتباط برقرار می کند تا آدرس IP مناسب را پیدا کند. پس از اینکه این DNS درخواست را از کاربر بازیابی می کند، مثل خود کاربر عمل می کند. همانطور که این کار را انجام می دهد، جستجوهایی ایجاد می کند که به سه سرور DNS دیگر ارسال می شود: سرور نام ریشه، سرور نام دامنه سطح بالا (TLD) و سرور نام معتبر.

سرورهای نام ریشه

سرور نام ریشه (root nameserver) برای ناحیه ریشه DNS اینترنت تعیین شده است و وظیفه آن پاسخگویی به درخواست هایی است که برای پیشینه ها در ناحیه ریشه به آن ارسال می شود. این سرور با ارسال لیستی از سرورهای نام معتبر که با TLD صحیح مطابقت دارند به درخواست ها پاسخ می دهد.

سرورهای نام TLD

یک سرور نام TLD آدرس IP دامنه سطح دوم موجود در نام TLD را نگه می دارد. سپس آدرس IP وب سایت را منتشر می کند و درخواست را به سرور نام دامنه ارسال می کند.

سرورهای نام معتبر

یک سرور نام معتبر است که پاسخ واقعی به درخواست DNS شما را می دهد. دو نوع سرور نام معتبر وجود دارد: سرور اصلی یا سرور نام اصلی و سرور نام فرعی.

سرور اصلی کپی های اصلی سوابق ناحیه را نگه می دارد، در حالی که سرور فرعی یک کپی دقیق از سرور اصلی است؛ بار سرور DNS را به اشتراک می گذارد و در صورت خرابی سرور اصلی به عنوان یک پشتیبان عمل می کند.

DNS چیست؟

 

تفاوت سرورهای DNS معتبر و سرورهای DNS بازگشتی چیست؟

سرور DNS معتبر

برای مثال، آدرس IP را به عنوان شماره تلفن و URL وب سایت را به عنوان نام شخص در نظر بگیرید. سرورهای معتبر DNS یک کپی از “دفتر تلفن” دارند که این آدرس‌های IP را با نام‌های دامنه مربوطه مرتبط می‌کند.

آنها به سوالات ارسال شده توسط سرورهای نام DNS بازگشتی پاسخ می دهند و اطلاعاتی را در مورد یافتن وبسایت های به خصوص ارائه می دهند. پاسخ های ارائه شده دارای آدرس IP دامنه های درگیر در جستجو هستند.

سرورهای DNS معتبر مسئول مناطق خاصی مانند یک کشور، یک سازمان یا یک منطقه محلی هستند. صرف نظر از اینکه کدام منطقه تحت پوشش است، یک سرور DNS معتبر دو کار مهم را انجام می دهد.

ابتدا، سرور، لیستی از نام های دامنه و آدرس های IP که با آنها همراه است را نگه می دارد. سپس، سرور به درخواست‌های سرور DNS بازگشتی در مورد آدرس IP مربوط به نام دامنه پاسخ می‌دهد.

هنگامی که سرور DNS بازگشتی پاسخ را دریافت می کند، آن اطلاعات را به رایانه ای که آن را درخواست کرده است ارسال می کند. سپس کامپیوتر از آن اطلاعات برای اتصال به آدرس IP استفاده می کند و کاربر وبسایت را می بیند.

سرور DNS بازگشتی

پس از اینکه کاربر یک URL را در مرورگر وب خود تایپ کند، آن URL به سرور DNS بازگشتی داده می شود. سپس سرور DNS بازگشتی حافظه کش خود را بررسی می کند تا ببیند آیا آدرس IP برای URL قبلاً ذخیره شده است یا خیر.

اگر اطلاعات آدرس IP از قبل وجود داشته باشد، سرور DNS بازگشتی آدرس IP را به مرورگر ارسال می کند. سپس کاربر می تواند وبسایتی را که در URL تایپ کرده بود ببیند.

از طرف دیگر، اگر سرور DNS بازگشتی هنگام جستجو در حافظه خود آدرس IP را پیدا نکند، فرآیند دریافت آدرس IP برای کاربر را ادامه خواهد داد. گام بعدی سرور DNS بازگشتی ذخیره آدرس IP برای مدت زمان مشخصی است.

سرورهای DNS و آدرس های IP

رایانه‌ها و دستگاه‌های مختلفی که از اینترنت استفاده می‌کنند، برای ارسال درخواست کاربر به وب‌سایتی که می‌خواهند به آن دسترسی پیدا کنند، به آدرس‌های IP وابسته هستند. بدون DNS، باید آدرس‌های IP تمامی وب‌سایت‌هایی را که بازدید می‌کنید، پیگیری کنید، مثل حمل کردن یک دفترچه تلفن.

سرور DNS به شما اجازه می دهد نام وبسایت را تایپ کنید. سپس خاموش می شود و آدرس IP مناسب را برای شما دریافت می کند. با داشتن آدرس IP، رایانه (یا مرورگر) شما می تواند شما را به سایت برساند.

به عنوان مثال، اگر www.Jupitel.ir را در مرورگر خود وارد کنید، آن URL به تنهایی نمی تواند شما را به وبسایت برساند. این حروف توسط سرورهایی که شما را به سایت متصل می کنند نمی توانند “خوانده شوند”. با این حال، سرورها قادر به خواندن آدرس های IP هستند.

سرور DNS تشخیص می دهد که کدام آدرس IP با www.Jupitel.ir مطابقت دارد و آن را به مرورگر شما ارسال می کند. سپس چون مرورگر اکنون می داند کدام وبسایت را نشان دهد؛ وبسایت روی صفحه دستگاه شما ظاهر می شود .

DNS چیست؟

بهترین سرورهای DNS

در اینجا به برخی از بهترین سرورهای DNS پرداخته ایم:

Cloudflare 1.1.1.1: یک سرویس DNS ساده است که همراه با آموزش هایی برای همه محبوب ترین سیستم عامل ها مانند مک، ویندوز، اندروید، iOS و لینوکس است. کاربران همچنین می توانند از سرویس Cloudflare برای مسدود کردن محتوا استفاده کنند.

Google Public DNS: سرویس Google Public DNS با سرویس Cloudflare متفاوت است زیرا برای کاربران ماهرتر طراحی شده است. اما در صورت نیاز می توانید آموزش ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید