مودم شما دروازه ورود به دنیای دیجیتال است که به عنوان مجرای اتصال به اینترنت شما عمل می کند. برای اطمینان از عملکرد و سرعت بهینه، درک نحوه استفاده از این دستگاه ضروری است.
در ادامه یک راهنمای جامع برای کمک به شما برای دستیابی به حداکثر کارایی آورده شده است:
تعیین نوع مودم: ابتدا نوع مودم خود را (از جمله مودم کابلی،DSL، فیبر نوری و…) تعیین کنید؛ زیرا هر نوع مودم دارای ویژگی ها و الزامات خاصی است.
قابلیت ها: مشخصات مودم خود را بررسی کنید تا حداکثر سرعت دانلود و آپلود آن را پیدا کنید. این اطلاعات به شما کمک می کند ارزیابی کنید که آیا این مودم برای بسته اینترنتی شما مناسب است یا خیر.
سفتافزار: مطمئن شوید که سیستم عامل مودم شما بهروز است. سیستم عامل قدیمی می تواند منجر به مشکلات عملکرد و آسیب پذیری های امنیتی شود.
تهویه: از تهویه مناسب در اطراف مودم برای جلوگیری از گرمای بیش از حد اطمینان حاصل کنید. گرمای بیش از حد می تواند طول عمر آن را کاهش دهد و بر عملکرد آن تأثیر بگذارد.
عملکرد بهینه مودم
1. مودم/روتر خود را در مرکز خانه خود قرار دهید.
شما باید تا حد امکان به مودم/روتر خود نزدیک شوید و نباید “مناطق مرده” ایجاد کنید.
2. مودم/روتر خود را در کمد و فضای بسته قرار ندهید.
3. از رنج اکستندر استفاده کنید.
رنج اکستندر به معنای واقعی کلمه می تواند منطقه پوشش وای فای شما را گسترش دهد. در خانههای بزرگتر، اگر از مودم/روتر خیلی دور باشید، همیشه مشکل اتصال به وایفای دارید.
رنج اکستندرها سیگنالهای وایفای را که از مودم/روتر میآید تکرار میکنند و در نهایت باعث می شوند که شما بتوانید ناحیه بزرگتری را تحت پوشش وای فای قرار دهید.
4. مودم/روتر خود را از سایر وسایل الکترونیکی دور نگه دارید تا از تداخل جلوگیری شود.
مایکروویوها از گذشته به دلیل تداخل با مودم/روترهایی که با فرکانس 2.4 گیگاهرتز ارتباط برقرار میکنند بدنام بودهاند، اما بسیاری از دستگاههای الکترونیکی دیگر نیز تأثیر دارند.
اگر سیستم تلفن بی سیمی دارید که روی همان باند مودم/روتر شما کار می کند، چک کنید تا ببینید که آیا قطع کردن سیستم تلفن باعث بهبود اتصال وای فای می شود یا خیر. اگر پاسخ “بله” است، باید سیستم تلفن را با سیستمی جایگزین کنید که در باند دیگری کار می کند یا شبکه وای فای خود را به باند دیگری تغییر دهید.
5. مودم/روتر خود را در ارتفاع بیشتر قرار دهید.
این کار کمک زیادی می کند؛ زیرا امواج رادیویی ارسال شده از مودم/روترها به بیرون و پایین پخش می شوند. اگر برای شما قرار دادن مودم/روتر در مکانی با ارتفاع بیشتر امکان پذیر نیست، حداقل آن را روی یا نزدیک زمین قرار ندهید، زیرا این کار بسته به مواد مورد استفاده برای ساخت کف خانه شما، می تواند مشکلات مختلفی ایجاد کند.
همچنین، در نظر بگیرید که بدن انسان (یا هر چیز دیگری حاوی آب) میتواند از انتقال سیگنالهای رادیویی جلوگیری کند، بنابراین بهویژه در مکانهایی که انتظار میرود شلوغ باشد، بهتر است مودم/روتر بالاتر از سایر افراد اتاق باشد.
6.از رمز عبورهای قوی استفاده کنید.
اگر شخص دیگری مودم شما را هک کند و به طور غیرمجاز از اتصال وای فای شما استفاده کند، بر عملکرد مودم شما تأثیر می گذارد؛ بنابر این همیشه سعی کنید از یک رمز عبور قوی استفاده کنید.
7. اگر مودم/روتر شما آنتن خارجی دارد، قرار دادن برخی آنتن ها به صورت عمودی و برخی به صورت افقی را امتحان کنید.
به طور کلی، دستگاههایی که آنتنهای موازی با یکدیگر دارند، بهتر ارتباط برقرار میکنند، بنابراین برای استفاده تلفنهای هوشمند و تبلتها ، ایده آل است که آنتنها در ترازهای مختلف باشند، زیرا دستگاهها در موقعیتهای مختلف قرار میگیرند.
آنتنهایی که در موقعیت عمودی قرار دارند عموماً سیگنال خود را به صورت افقی بهتر پخش میکنند (برای پوشش کل یک خانه بهتر است)، و آنتنهایی که افقی هستند، سیگنالهای خود را به صورت عمودی بهتر پخش میکنند (برای پوشش چند طبقه بهتر است).
8. تغییر کانال وای فای خود را امتحان کنید.
کانال مودم خود را تغییر دهید (که می تواند به راحتی در تنظیمات مودم/روتر شما انجام شود) تا ببینید تغییری در عملکرد مودم/روتر شما ایجاد می شود یا خیر.
اگر خانههای دیگر در همسایگی شما از وای فای در همان کانال شما استفاده میکنند، جابهجایی به کانال دیگری ممکن است عملکرد را بهبود بخشد. اگر در یک ساختمان آپارتمان زندگی می کنید، این نوع تغییر اغلب می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.
9. سیستم عامل مودم/روتر و دستگاه های بی سیم خود را به روز نگه دارید.
برخی بهروزرسانیها عملکرد را بهبود میبخشند، بنابراین در وبسایت شرکت سازنده مودم/روتر خود را به دنبال به روزرسانی ها بگردید، آنها را دانلود و نصب کنید. البته، اگر مودم/روتر شما قدیمی است، جایگزینی آن با فناوری جدیدتر ممکن است به دلیل توان اجرایی بهتر و روشهای بهتر ، پیشرفتهای چشمگیری را به همراه داشته باشد.
10. مودم/روتر خود را به طور منظم ریسِت کنید.
همانطور که این موضوع در مورد اکثر رایانه ها صدق می کند، ریست کردن یک مودم/روتر می تواند باعث کارایی بیشتر شود. برای ریست کردن مودم/روتر، کافی است دستگاه را خاموش کنید، ۱۵ ثانیه صبر کنید و دوباره آن را روشن کنید. پس از روشن شدن، 30 تا 50 ثانیه دیگر به آن فرصت دهید تا با اینترنت و دستگاه های شما ارتباط برقرار کند.
توصیه های بیشتر:
استفاده از روتر: اگر از روتر جداگانه استفاده می کنید، آن را نزدیک مودم خود قرار دهید تا از دست دادن سیگنال به حداقل برسد.
انتخاب کانال: اگر روتر شما به شما این امکان را می دهد یک کانال وای فای را انتخاب کنید، برای کاهش تداخل، کانالی با شلوغی کمتر انتخاب کنید.
استفاده از رمز عبور قوی: از یک رمز عبور قوی و منحصر به فرد برای مدیریت مودم خود استفاده کنید. از انتخاب رمزهای عبور قابل حدس زدن خودداری کنید.
به روز رسانی سیستم عامل: سیستم عامل مودم خود را برای رفع آسیب پذیری های امنیتی به روز نگه دارید.
شبکه مهمان: یک شبکه مهمان جداگانه را برای مهمانان فعال کنید تا دستگاه های آنها را از شبکه اصلی شما جدا کنند.
با پیروی از این دستورالعملها، میتوانید عملکرد مودم خود را به میزان قابل توجهی بهبود بخشید و از اتصال اینترنتی سریعتر و مطمئنتر لذت ببرید. به یاد داشته باشید که به طور مرتب نیازهای خود را ارزیابی کنید و تنظیمات دستگاه های خود را بر اساس آن تنظیم کنید تا حداکثر کارایی را بدست آورید.